A szülés kezdete (2002.10.21.)

20:45 - Elrepedt a magzatburok, amiben ezidáig nagyon jól elvoltam.

21:00 - Beérkeztünk anyuval és apuval a szegedi női klinikára, anyuval bementünk a felvételi helyre, és ott mindenféle vizsgálatot elvégeztek rajtunk.

22:13 - A CTG és az előkészítés befejeződött, most apuval együtt bementünk a szülőszobába, amikor anyunak elkezdődtek a fájásai. Rövidesen eljön az én időm, nemsokára meg fogok születni, de jó!

23:35 - A fájások kezdenek sűrűsödni és erősödni.

2002.10.22 - A születésem napja

00:30 - Az ügyeletes orvos Dr. Kormányos Zsolt megvizsgálja anyut és megállapítja, hogy nemsokára megkezdődik a szülés utolsó szakasza, amikor meg fogok születni.Értesítik Dr. Farkas Ivánt, anyu doktorbácsiját.

01:15 - Dr. Farkas Iván doktor úr megérkezik, megvizsgálja anyut, és azt mondja, hogy óvatosan nyomjon anyu, hogy a fejem szépen jöjjön át a szülőcsatornán.

03:00 - Anyu és apu nagyon figyeli az órát, de az én kis fejem csak nem akar átmenni a szülőcsatornán.A doktor bácsi is furcsálja, hogy még nem születtem meg, pedig anyu nagyon ügyes (meg is dicséri többször is).

04:15 - A szülésznő infúziót köt anyu kezébe. Az első nem sikerül, mert selejtes a tű, a műanyag infúziós cső vége rajta marad a fém tűn. Másodszorra sikerül, de addigra az első szúrás helye kicsit bedagad (még jó, hogy anyu nem veszi észre, biztos nem tetszene neki).

04:55 - A doktor bácsi javaslatára a szülésznő Oxitocin injekciót fecskendez anyu infúziójába, ami szép lassan anyu szervezetébe kerül. Ekkor azt mondja a doktor bácsi, hogy még 10 perc és a kis jövevény meg fog születni. (Már én is nagyon várom...)

05:25 - Csak nem sikerült, anyu már nagyon elfáradt, de nem adta fel szorította apu kezét amikor jöttek a görcsök. Ez az a pillanat, amikor a doktor bácsi úgy dönt, hogy császármetszéssel fogok megszületni, mert anyu is fáradt, meg én is biztos elfáradtam már.

05:30 - Anyut előkészítik a műtéthez, de mielőtt feltolnák a női klinika II. emeletére, azelőtt a szülésznő megkérdezi aput, hogy szeretné-e látni a fejem tetejét, mert az már csak egy ujjnyira van és lehet engem látni, mégha csak egy kicsit is. Persze, hogy akarja apu látni ! Szerintem nagyon boldog, hogy láthatott.

05:46 - Anyut elaltatták, apu itt már nem lehet velünk. Ekkor születek meg, mégha egy kis segítséggel is, de megszületek!!! Egy ápolónő kivisz a műtőből és megmutat apunak. Csöndben vagyok, mert elfáradtam, de apu kimondhatatlanul boldog látom az arcán, viszon anyuért aggódik. Levisznek az újszülött ellátóba, megfürdetnek, lecsutakolják rólam a magzatmázt.

06:15 - Anyut kihozzák a műtőből, már ébren van, de az altató miatt nincs teljesen magánál, apu mondja neki, hogy minden rendben van, pihenjen nyugodtan.

06:30 - Apu hazaindul, közben az autóból (bár nem szabad, de...), felhívja a nagyszüleimet, hogy bejelentse nekik, hogy megszülettem! Nagy meglepetés volt ez nekik, mert csak 2002.11.08-ára vártak engem.

11:25 - Az első sztárfotó elkészül rólam, amikor anyuhoz visznek látogatóba. Apunak úgy sikerül lefényképeznie, hogy amikor a kocsin odatoltak bennünket 3 társammal a 204-es szobához, akkor odajött hozzám és lefényképezett. Ugye milyen szép vagyok 5 órásan???

17:10 - Apu bekísérte a nagyszüleimet a női klinikára és végre találkozhattam velük is! Ekkor készült egy újabb fotó rólam.

20:15 - Bejött a leendő keresztapám is (aki mellesleg az apu öccse), végre vele is találkoztam, mert 20:30-kor hoztak anyuhoz ismét egy kis ismerkedésre, szinte már csak a dédnagymamáimmal nem találkoztam csak. De ami késik, az nem múlik.

21:00 - Apu tejfakasztó bulit tart, hogy anyunak jó sok teje legyen. Sok barátját meghívta apu (Dr. Hegyi Péter, Zsiga Tamás, Vámos Zoltán, Barna Péter, dr. Nagy Péter, dr. Kocsis Zsolt, Szakál Gábor, Nógrádi Tamás, Buknicz Ferenc, Tánczos László, Albert Miklós, és természetesen apu öccse, akinek feladata is volt amellett, hogy ő is aktívan résztvett a tejfakasztáson, neki kellett figyelnie apura, hogy ha esetleg "elfáradt" volna, akkor hazakísérje.

Az első napom (2002.10.23.)

Apu bejött hozzánk többször is, én még mindig sokat aludtam, anyu se bírt felébreszteni úgyhogy a tejcsi szoptatással még várni kellett anyunak.

2002.10.24.

Ma besárgultam, a gyermekorvos azt mondta,hogy nincs nagy vész, csak este kell a "szoláriumba" mennem.Este az egyik ápoló megijesztette szegény anyut, hogy a hétvégén nem mehetünk még haza. Apu viszont mondta anyunak, hogy ne törődjön az ápolóval, majd a gyerekorvos megmondja az igazságot.

2002.10.26.

Ma reggel vettek tőlem vért, hogy kiderüljön, hogy 2002.10.27-én hazamehetünk-e?

12:00 - Megjött az eredmény MEHETÜNK HAZA!!!

12:15 - Apu telefonált anyunak, aki közölte az örömhírt. Apu nagyon boldog, hogy végre otthon lehet a NAGY-CSALÁD.